KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Piknik

Dnia 10 czerwca odbył się kolejny piknik rodzinny organizowany przez niezastąpioną Radę Rodziców i nauczycieli SP 122. Tego dnia teren szkoły zamienił się w Dziki Zachód. Wszędzie można było zobaczyć kowbojów, szeryfów, Indian i traperów, gdyż na imprezę obowiązywał strój prosto z westernu. Atrakcji było co nie miara. Dzieci mogły zdobyć certyfikat szeryfa poprzez nabycie pewnych umiejętności, a były to: stworzenie łapacza snów, celny rzut w puszki, przejście po pajęczynie, stworzenie po angielsku rysopisu poszukiwanego bandyty, czy napicie się soku z cytryny, a zaraz potem uśmiechnięcie się.
Wokół szkoły zapanował iście westernowy klimat. W rytm muzyki country suszyły się koszule Indian i kowbojów, a zaprzyjaźnieni z Radą Rodziców motocykliści spektakularnie podjechali na swoich rumakach, porywając panią od historii.

Rada Rodziców uświetniła piknik pysznymi ciastami i napojami, jak również loterią- zgadywanką, gdzie można było wygrać atrakcyjne nagrody.

Było rewelacyjnie, oby więcej takich imprez!