KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Biblioteka

 budynek Abudynek B
poniedziałek8:00 - 10:0010:00 - 14:00
wtorek8:00 - 10:0010:00 - 14:00
środa8:00 - 10:0010:00 - 14:00
czwartek8:00 - 10:0010:00 - 14:00
piątek8:00 - 10:0010:00 - 14:00

Nauczyciel bibliotekarz: Anna Gregorowicz

Biblioteka szkolna w budynku A to pomieszczenie zaaranżowane tak, by mogło pełnić funkcję centrum edukacyjnego szkoły… księgozbiór dostosowany do wieku czytelników z klas I-III, wolny dostęp do półek. Szeroka gama czasopism i komiksów codziennie czekają na najmłodszych uczniów naszej szkoły. Biblioteka jest  przestrzenią do czytania, czytania i odpoczynku.

Biblioteka szkolna w budynku B to centrum aktywności życia społeczno - kulturalnego szkoły, miejsce integrujące społeczność szkolną, przyjazne wszystkim uczniom. Biblioteka posiada bogatą ofertę czytelniczą. Informacja i wiedza oraz zasoby kultury dostępne są rzetelne, aktualne i neutralne. Osobom mającym różnego rodzaju trudności w korzystaniu z jej zasobów zapewniamy odpowiednie wsparcie.

Regulamin pracy biblioteki

 

Wyniki konkursu dla klas I -IV "Co bym zrobił jakbym został Świętym Mikołajem?":- GP Hania Kakiet kl. II D- I miejsce Julian Woszczyk kl. I A- II miejsce Maria Rudnicka kl. IV B- III miejsce - nie przyznano - IV miejsce Maja Leszczyńska kl. III C, Kuba Szlęk kl. III C Wyróżnienia:Aleksandra Rybarczyk...

Zbiórka prowadzona po raz kolejny trwająca 4 tygodnie polegająca na zebraniu profesjonalnej karny, produktów zbożowych, posłań, środków ochrony zwierząt i zabawek zaowocowała przekazaniem 459,12 kg pokarmu oraz 68 innych artykułów. Dary zostały przekazane schronisku Niechciane Zapomniane i T...