KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pielęgniarka

Pielęgniarka: Anna Marciniak

poniedziałek8:00 -15:30
wtorek11:00 - 15:30
środa8:00 -15:30
czwartek11:00 - 15:30
piątek8:00 -15:30

Gabinet profilaktyki zdrowotnej
Wyposażenie gabinetu profilaktyki zdrowotnej zostało sfinansowane ze środków budżetu państwa otrzymanych za pośrednictwem Wojewody Łódzkiego.


Pielęgniarka szkolna planuje i realizuje opiekę zdrowotną nad uczniami na terenie szkoły.
Świadczenia pielęgniarki obejmują:

  • wykonywanie i interpretowanie testów przesiewowych w klasach I, III i V
    kierowanie postępowaniem poprzesiewowych oraz sprawowanie opieki nad uczniami z dodatnimi wynikami testów
    czynne poradnictwo dla uczniów z problemami zdrowotnymi
    sprawowanie czynnej opieki nad uczniami z chorobami przewlekłymi i niepełnosprawnością
    udzielanie pomocy przedlekarskiej w przypadkach nagłych zachorowań, urazach i zatruciach
    doradztwo dla dyrektora szkoły w sprawie warunków bezpieczeństwa uczniów, organizacji posiłków i warunków sanitarnych w szkole
    prowadzenie edukacji zdrowotnej
    przeprowadzanie grupowej profilaktyki fluorkowej metodą nadzorowanego szczotkowania zębów preparatami fluorkowymi 6 razy w roku
    prowadzenie dokumentacji zdrowotnej uczniów, oraz dokumentacji gabinetu medycznego
    kwalifikowanie do zajęć wychowania fizycznego

Profilaktyka wad postawy

Uczniowie klas I - III będą uczestniczyć w realizacji programu "Badań dzieci z klas I - III publicznych szkół podstawowych w zakresie wad kręgosłupa oraz ćwiczeń rehabilitacyjno - korekcyjnych stwierdzonych wad postawy" finansowanym przez Urząd Miasta Łodzi.
Badania ortopedyczne uczniów będą wykonywane przez lekarza ortopedę w dniach 10 października 2016 r. i 17 października 2016 r. po otrzymaniu pisemnej zgody od rodziców.
Każde zbadane dziecko otrzyma pisemną informację z wynikiem badań i zaleceniami. Dzieci ze stwierdzonymi w wyniku badań lekarza ortopedy wadami postawy wezmą udział w grupowych zajęciach rehabilitacyjno -korekcyjnych, prowadzonych przez wykwalifikowanego fizjoterapeutę.
Po zakończonym cyklu zajęć każde dziecko będzie ponownie zbadane przez lekarza ortopedę.