Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

MasterChefowie z IA

21 lutego wybraliśmy się na warsztaty kulinarne "Kultura stołu". W pracowni Anny Wojciechowskiej poszaleliśmy żywieniowo. Samodzielnie, ale pod czujnym okiem profesjonalistów przygotowaliśmy zestaw dnia czyli drugie śniadanie, obiad i deser.
Zdrowe produkty i ich zapachy kusiły oczy, węch i smak. Nasze rączki kroiły co się tylko dało: papryki, ogórki, rzodkiewki, szczypior i inne warzywa. Serek biały oraz placek tortilli z kurczakiem smakowały niebiańsko, gdyż dodatkami były zdrowe wyroby. Nawet mikserowi nie odpuściliśmy tego dnia i zmiksowaliśmy produkty na pyszne muffinki, które pałaszowaliśmy ze smakiem jeszcze w domach.
W drodze do szkoły doszliśmy do wniosku, że MasterChef Junior to przysłowiowa bułka z masłem, bo to my mamy potencjał.