MasterChefowie z IA
21 lutego wybraliśmy się na warsztaty kulinarne "Kultura stołu". W pracowni Anny Wojciechowskiej poszaleliśmy żywieniowo. Samodzielnie, ale pod czujnym okiem profesjonalistów przygotowaliśmy zestaw dnia czyli drugie śniadanie, obiad i deser.
Zdrowe produkty i ich zapachy kusiły oczy, węch i smak. Nasze rączki kroiły co się tylko dało: papryki, ogórki, rzodkiewki, szczypior i inne warzywa. Serek biały oraz placek tortilli z kurczakiem smakowały niebiańsko, gdyż dodatkami były zdrowe wyroby. Nawet mikserowi nie odpuściliśmy tego dnia i zmiksowaliśmy produkty na pyszne muffinki, które pałaszowaliśmy ze smakiem jeszcze w domach.
W drodze do szkoły doszliśmy do wniosku, że MasterChef Junior to przysłowiowa bułka z masłem, bo to my mamy potencjał.