Dzień warzywny w IIA
W czwartek - 5 października postanowiliśmy zorganizować w klasie "Dzień warzywny". Przynieśliśmy różne jarzyny i poznaliśmy nasze preferencje smakowe. Najpierw zaabsorbowała nas sprawa jadalnych części warzyw i ich podział, następnie zabawa w dopasowanie zdań do kuchareczek w fartuszkach. Hitem jednak okazał się poczęstunek, każdy chętnie sięgał po pomidorki, ogórka, paprykę czy rzodkiewkę zaś biedny imbir i czarna rzodkiew nie miały "wzięcia". Uznaliśmy więc, że trzeba przełamywać stereotypy i skosztowaliśmy tych dobroci... Niestety nie były one rozkoszą dla naszego podniebienia, ale przynajmniej sami się o tym przekonaliśmy.
Podjęliśmy też ważne wyzwanie, że będziemy próbować wszelkich nowości. Warto pobudzać kubki smakowe, Wy też spróbujcie !