KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Ćwiczę i jem zdrowo

W dniach 3 i 4 października na terenie naszej szkoły odbyły się warsztaty edukacyjne finansowane z budżetu Miasta Łodzi pod nazwą „Ćwiczę i jem zdrowo”, których organizatorem jest Fundacja Agnieszki Domańskiej „OLIMPIJKA”. Uczestnikami byli uczniowie z klas VII i VIII, a prowadzącymi zajęcia: pani dr A. Szymala-Maszorek wykładowca UŁ oraz student Studium Wychowania Fizycznego i Sportu UŁ. Podstawowym celem spotkań było wspólne tworzenie nowych i zdrowych nawyków żywieniowych, eliminację szkodliwych zachowań oraz umacnianie więzi rodzinnych poprzez wspólną aktywność fizyczną z wykorzystaniem prostych przyborów.

Zajęcia były podzielone na dwie części: teoretyczną - podczas której prowadzący przedstawili najważniejsze zasady zdrowego odżywiania na przykładzie piramidy żywienia oraz praktyczną z zastosowaniem współczesnych form ćwiczeń wykorzystywanych w treningu personalnym. Przez cały czas trwania zajęć panowała miła i przyjazna atmosfera, uczestnicy otrzymali dużą dawkę wiedzy oraz materiały na temat zdrowego trybu życia.

Dziękujemy Fundacji za przeprowadzenie warsztatów.