KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia

Mimo pandemii w klasach czwartych został przeprowadzony konkurs literacki na wykonanie najciekawszego komiksu. Uczniowie klasy IV A, IV B i IV C po przeczytaniu lektury "Kajko i Kokosz" wykonywali samodzielnie swoje komiksy. A oto zwycięzcy: Alicja Pawlak z klasy IV B I miejsce Lena Grzelakowska z klasy IV C II miejsce...

Pięknie jest zdobywać wiedzę od nauczycieli z pasją, bowiem ciekawostki same wpadają do głów i co ważne, nie chcą z nich wyjść. Tak też było na lekcji z Panią Katarzyną Gołek - nauczycielką naszej szkoły, która odwiedziła nas w klasie w piątek - 7 maja 2021r . Pasma górskie i opowieści poparte film...

W tym roku szkolnym uczniowie naszej szkoły brali udział w kilku programach i projektach ogólnopolskich :  - „Akademia Bezpiecznego Puchatka” - klasy pierwsze,  - „Kubusiowi Przyjaciele Natury” – klasy 1-3,   „Akademia Lubella” – klasy 4-8.&nbsp...

W dniach 8-12 luty obchodziliśmy w naszej szkole Dni Bezpiecznego Internetu, który to w tym roku przypadł na dzień 9 lutego i był obchodzony na lekcjach on-line informatyki i godziny wychowawczej. Podczas tegorocznych obchodów chcieliśmy zachęcić wszystkich do aktywnego uczestnictwa we współtworzen...

Dzień kota

17.02.2021

Dzień kota

17.02.2021

Są puszyste, mięciutkie, mruczą, miauczą, potrafią okazywać uczucia i emocje, ale też chodzić własnymi ścieżkami. Koty, bo o nich mowa to wyjątkowe i kochane zwierzęta, które mają swoje święto 17 lutego . W tym właśnie dniu przypada Międzynarodowy Dzień Kota. Nasza społeczność uczniowska klas 1-3 chętnie odpowie...

Ostatki

16.02.2021

Ostatki

16.02.2021

Tegoroczne ostatki – dzień kończący czas karnawału był wyczekiwanym dniem dla wszystkich uczniów klas 1-3 i chociaż inny niż zwykle, bo w salach lekcyjnych, stał się okazją do zaprezentowania barwnych, oryginalnych strojów postaci z bajek oraz wesołej zabawy w gronie klasowym. Dzień upłynął na wsp&o...

Walentynki

15.02.2021

Walentynki

15.02.2021

Dzień świętego Walentego, popularnie zwany walentynkami, wpisał się już na stałe w harmonogram naszych szkolnych imprez i uroczystości. Co roku staramy się, aby ten dzień był wyjątkowy. Nie traktujemy go w kategoriach typowego Święta Zakochanych, ale przede wszystkim jako okazję do okazania sobie serdeczności i życzliw...

Czerwono, słodko i miło było w ID z okazji  Walentynek....

Czas pandemii i ścisłego reżimu sanitarnego w znacznym stopniu ogranicza działania Samorządu Uczniowskiego, a realizacja zadań może odbywać się z zachowaniem ścisłych wymogów sanitarnych, dlatego mając na uwadze nasze bezpieczeństwo i zdrowie podporządkowujemy się im w stu procentach! Przywołując nasze polskie t...

Pierwszy śnieg, tak dużo go nawiało, że ID poszła pobiegać z górki na pazurki i pozjeżdżać na wszystkim. Zabawa była wspaniała....