KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Informacje dla rodziców pierwszoklasistów

Informacje ważne dla rodziców pierwszoklasistów w roku szkolnym 2019/2020

Wychowawcy klas pierwszych:

IA- pani Dominika Ogrodzka (sala 001, parter)

IB- pani Magdalena Siemiątkowska (sala 003, parter)

IC – pani Katarzyna Wiktorek (sala 203, I parter)

ID – pani Hanna Dalecka (sala 103, I piętro)

Informacje o szkole:

Świetlica szkolna czynna w godz. 7.00 – 17.00

Uczniowie mogą przebywać w budynku „A” od godz.7.30.

Obiad dla uczniów klas I – III wydawany jest w stołówce szkolnej (budynek „B”) po skończonych lekcjach.

Podręczniki:

Podręczniki i zestawy ćwiczeń dla uczniów są zapewnione z dotacji MEN – dzieci otrzymają je w szkole.

Jeżeli dziecko będzie uczęszczało na religię należy we własnym zakresie zakupić książkę „Pan Bóg jest naszym Ojcem” część 1 i część 2. Wydawnictwo Święty Wojciech, Poznań 2020. Uczeń musi posiadać również blok rysunkowy formatu A-4 lub teczkę z kartkami do rysowania.

Ważne:

  • Elementy wyprawki zostaną omówione przez wychowawców 1 września 2020r. i na zebraniu z rodzicami – preferowana forma komunikacji nauczyciel – rodzic za pomocą dziennika elektronicznego Librus i platformy Office 365. Do czasu uruchomienia w/w programów informacje będą przekazywane w tzw. zeszycie do korespondencji.

  • Strój na zajęcia wychowania fizycznego - biała koszulka, białe skarpety, granatowe spodenki, wygodne i bezpieczne obuwie sportowe.

  • W szkole obowiązuje zmiana obuwia.

  • Strój galowy wymagany w kolorystyce biało – granatowej lub biało - czarnej.

  • Codzienny strój szkolny - obowiązuje strój estetyczny, schludny o stonowanej kolorystyce ( zgodnie z zapisem w Statucie Szkoły).

Inne sprawy organizacyjne:

  • Uroczystość rozpoczęcia roku szkolnego dla klas I odbędzie się 1 września 2020 r. – harmonogram na drzwiach budynku i na stronie internetowej szkoły. Dzieci poznają swoich wychowawców i przejdą do sal lekcyjnych. Tego dnia dzieci obowiązuje strój galowy.

  • W pierwszym dwóch tygodniach nauki dzieci czekają na swoich wychowawców na parterze w budynku „A” i razem z nim przechodzą do sal lekcyjnych. Dzieci wchodzą do budynku bez opiekunów. Po zakończonych zajęciach dzieci są zawsze odprowadzane przez nauczycieli do szatni i świetlicy szkolnej.

  • Plan lekcji podany zostanie dzieciom i rodzicom 1 września 2020 r.

  • Przybory szkolne lub książki mogą być pozostawiane przez uczniów w szafkach w salach lekcyjnych.

  • Zapisy do świetlicy rozpoczną się od 1 września 2020 r. w świetlicy szkolnej. Prosimy o rozważenie konieczności udziału dziecka w zajęciach świetlicowych.

  • Wpłaty na obiady odbywać się będą przelewem na konto szkoły, szczegóły zostaną podane w późniejszym terminie.

  • Informacje na temat pracy szkół od 1 września roku szkolnego 2020/2021 znajdują się: www.gov.pl/web/edukacja