KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rok szkolny 2018/2019

Otrzymaliśmy podziękowania za udział w akcji "Zostań Super Zakrętakiem". ...

17 czerwca 2019r. klasy młodsze odbyły rzeczowe spotkanie z Policją. Wizyta w szkole wywołała radosny nastrój wśród dzieci, bowiem oprócz pogadanki na temat zachowania bezpieczeństwa w czasie wakacji i quizów, czekała nas atrakcja - bliższe spotkanie z wozem policyjnym. Cały urok sygnału rad...

W dniach 13-14.06.2019r. uczniowie klas IC i IIC odbyli dwudniową wycieczkę odwiedzając: Poznań - Puszczykowo - Pobiedziska - Biskupin.Wycieczka była wspaniała....

Klasy piąte na Szlaku Orlich Gniazd W dniach 29-31.05 2019 r. odbyła się szkolna wycieczka klas V A, V B i V C Szlakiem Orlich Gniazd.Choć aura była kapryśna wycieczka obfitowała w liczne atrakcje i dostarczyła bardzo wielu pozytywnych wrażeń.Uczniowie zwiedzili zamki w Olsztynie, Czorsztynie oraz w Ojcowie....

Integracja w klasach I-III trwa już od dawna. Potrafimy się świetnie bawić i razem uczyć, a przy tym zawsze dbamy o naszą kondycję zdrowotną. W piątek - 14 czerwca wykrzesaliśmy z naszych twórczych umysłów nowego przyjaciela Chrumasa z "Programu dla szkół" wdrażającego nas do zdrowego odżywiania, w...

W dniu 11. czerwca uczniowie klasy 6c wzięli udział w warsztatach „Poznaj swoje supermoce!”. Zajęcia poprowadziły doświadczone trenerki, współpracujące z Fundacją Kosmos dla dziewczynek. Celem warsztatów było zbudowanie u dzieci świadomości ich mocnych stron oraz wzmocnienie wiary we własne mo...

W dniach 27 – 31 maja 2019 roku uczniowie klas 4c, 4d, 6b, 6c i 8a uczestniczyli w Zielonej Szkole w Pogorzelicy. Głównym celem było poznanie regionu północno – zachodniej Polski: jego kultury, historii, zabytków i przyrody. Każde z odwiedzanych  miejsc miało wiele do zaoferowania,...

6 czerwca klasy IA i IB wybrały się na wycieczkę ukazującą piękni regionu łowickiego. Pierwszym miejscem zwiedzanym przez naszą grupę  było miejsce narodzin naszego największego kompozytora Fryderyka Chopina czyli  Żelazowa Wola. Następnie udaliśmy się do Sromowa gdzie mieści się Muzeum Ludowe, którego...

Ostatnie spotkanie ze Źródłami tematycznie wiązało się z naszym pragnieniem bycia nad wodą, w końcu zbliżają się wakacje. W poniedziałek - 10 czerwca, szaleliśmy z pomysłami na temat ochrony zbiorników wodnych, nasze warsztaty nosiły tytuł "Morze szuka przyjaciół". Wcieliliśmy się zatem w rolę ekol...

Z przyjemnością informujemy, że prace plastyczne naszych uczniów, zgłoszone do konkursu plastycznego w ramach piątej edycji konkursu plastyczno – kulturowo – językowego „Children around the World”, organizowanego przez Prywatną Szkołę Podstawową Kornelówka znalazły się wśród...