Obiady

 

  • Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  • Koszt jednego obiady wynosi 3,80 zł
  • W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  • Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  • 1 przerwa 11:35 - uczniowie klas 4 i 5

    2 przerwa 12:40 - uczniowie klas 6 i 7

    Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach

 

12.02

poniedziałek

Zupa ziemniaczana z natką pietruszki, spaghetti z sosem i mięsem mielonym, owoc, kompot 

(alergeny: gluten, mleko seler, jaja)

13.02

wtorek

Krupnik  z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet schabowy, buraczki, kompot (alergeny: gluten, seler, jaja)

14.02

środa

Zupa kalafiorowa, kluski na parze, sos pieczarkowy, owoc, kompot

(alergeny: gluten, mleko seler, jajka)

15.02

czwartek

Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet rybny z dorsza, surówka z kiszonej kapusty, kompot

(alergeny: gluten, mleko seler, ryby, jaja)

16.02

piątek

Zalewajka, pierogi z serem i musem z jogurtu naturalnego, owoc, kompot (alergeny: gluten, mleko seler, jaja)

19.02

poniedziałek

Zupa jarzynowa, kasza jęczmienna, porcja mięsa w sosie, surówka z ogórka i cebuli, owoc, kompot

(alergeny: gluten, mleko seler)

20.02

wtorek

Rosół z makaronem i natką pietruszki, ziemniaki, udko z kurczaka, surówka z czerwonej kapusty, kompot

(alergeny: gluten, seler, jaja, mleko)

21.02

środa

Zupa ogórkowa, ryż, ryba duszona z warzywami, owoc, kompot

(alergeny: gluten, mleko seler, ryby)

22.02

czwartek

Zupa pieczarkowa, ziemniaki, kotlet z mielonego mięsa indyka, buraczki, soczek owocowy

(alergeny: gluten, mleko seler, jaja)

23.02

piątek

Barszcz czerwony z jajkiem, kluski leniwe z cynamonem, owoc, kompot (alergeny: gluten, mleko seler, jaja)


Numery alergenów wystepujących w posiłkach:


1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

link do bip