Obiady

 

  • Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  • Koszt jednego obiady wynosi 3,80 zł
  • W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  • Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  • 1 przerwa 11:35 - uczniowie klas 4 i 5

    2 przerwa 12:40 - uczniowie klas 6 i 7

    Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach

 

4.12

poniedziałek

Barszcz ukraiński, kasza gryczana, porcja mięsa w sosie, surówka z ogórka i cebuli, kompot, owoc

(alergeny: gluten, mleko, seler)

5.12

wtorek

Rosół z makaronem i natką pietruszki, ziemniaki, udko z kurczaka, surówka porowa, kompot

(alergeny: gluten,  jaja, seler)

6.12

środa

Żurek na białej kiełbasie, ryż paraboliczny, ryba po grecku z warzywami, owoc, kompot, czekolada mikołajkowa

(alergeny: gluten, mleko, jaja, seler)

7.12

czwartek

Zupa pomidorowa z kluseczkami, ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, mizeria, kompot, ciasteczko wielozbożowe

(alergeny: gluten, jajka, seler, mleko)

8.12

piątek

Zupa fasolowa, pierożki leniwe z cynamonem, owoc, kompot

(alergeny: gluten, seler, jajka)

11.12

poniedziałek

Zupa ziemniaczana z natką pietruszki, spaghetti z sosem i mięsem mielonym z indyka, owoc, kompot

(alergeny: gluten, mleko, jajka, seler)

12.12

wtorek

Manna na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, filet z kurczaka w panierce, buraczki, kompot

(alergeny: gluten, jajka, seler)

13.12

środa

Zupa ogórkowa, kluski śląskie, polędwiczka wieprzowa w sosie, surówka z marchewki, kompot, owoc

(alergeny: gluten, seler, mleko, jajka)

14.12

czwartek

Krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, ryba miruna smażona, surówka z kiszonej kapusty, kompot

(alergeny: jajka, gluten,  seler, ryby)

15.12

piątek

Barszcz czerwony z jajkiem, pierogi z serem i musem z jogurtu naturalnego, owoc, kompot

(alergeny: gluten, mleko, seler, jaja

18.12

poniedziałek

Zupa kalafiorowa, kasza jęczmienna, pulpety w sosie pomidorowym, ogórek kiszony, kompot, owoc

(alergeny: gluten, mleko, jajko, seler)

19.12

wtorek

Zupa pieczarkowa z kluseczkami, ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka z czerwonej kapusty, kompot

(alergeny: gluten, mleko, jajka, seler, ryby)

20.12

środa

Zupa marchewkowa z zieleniną, kopytka, bigos z mięsem, owoc, kompot (alergeny: gluten, mleko, jajka, seler)

21.12

czwartek

Zupa ryżowa z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet schabowy, marchewka z groszkiem, owoc, kompot

(alergeny: gluten, jajka, seler)

22.12

piątek

Grochówka, kluski z truskawkami i musem jogurtowym, kompot

(gluten, mleko, jajka seler)


Numery alergenów wystepujących w posiłkach:


1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

link do bip