Szkoła Podstawowa nr 122 w Łodzi

Obiady

  1. Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  2. Koszt jednego obiady wynosi 4 zł
  3. W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  4. Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  5. 1 przerwa 11:45 - uczniowie klas 4 i 5
  6. 2 przerwa 12:50 - uczniowie klas 6 - 7
  7. 3 przerwa 13:55 - uczniowie klas 6 - 8
  8. Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach
24 września  poniedziałek Barszcz biały, kasza jęczmienna, pulpety w sosie koperkowym, ogórek kiszony, owoc, kompot (alergeny: gluten, mleko,  seler, jaja)
25 września wtorek Zupa ryżowa z natką pietruszki, ziemniaki , filet smażony  z halibuta, surówka porowa, kompot (alergeny: gluten, seler, jaja, ryby)
26 września środa Żurek na białej kiełbasie, pierogi z mięsem, kapusta zasmażana, owoc, kompot (alergeny: mleko,  gluten, seler, jaja)
27 września czwartek Zupa pieczarkowa, ziemniaki, kotlet schabowy, buraczki, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)
28 września piątek Grochówka, pampuchy z musem jogurtowym, owoc, kompot  (alergeny: gluten, seler, jaja, mleko)
1 października poniedziałek Zupa ogórkowa, ryż paraboliczny, leczo z kiełbasą i warzywami, owoc, kompot (alergeny:  gluten, mleko, seler)
2 października wtorek Manna na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet mielony, mizeria, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler)
3 października środa  Zupa kalafiorowa, kopytka, gulasz wołowy, surówka z marchwi, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)
4 października czwartek Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, filet rybny w cieście naleśnikowym, surówka z kiszonej kapusty, owoc,  kompot (alergeny: gluten, jaja, mleko, seler)
5 października  piątek Zupa z fasolki szparagowej, pierogi z serem i musem jogurtowym, owoc, kompot (alergeny: gluten, mleko, seler, jaja)

Życzymy smacznego!

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)