Szkoła Podstawowa nr 122 w Łodzi

Obiady

  1. Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  2. Koszt jednego obiady wynosi 4 zł
  3. W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  4. Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  5. 1 przerwa 11:45 - uczniowie klas 4 i 5
  6. 2 przerwa 12:50 - uczniowie klas 6 - 7
  7. 3 przerwa 13:55 - uczniowie klas 6 - 8
  8. Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach
20 maja poniedziałek Zupa brokułowa, spaghetti z sosem i mięsem mielonym, mandarynka,  kompot (alergeny: gluten, mleko, jaja, seler)
21 maja wtorek Zupa ryżowa z natką pietruszki, ziemniaki, filet rybny, surówka porowa, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, ryby)
22 maja środa Zupa ziemniaczana z zieleniną, pierogi z mięsem, kapusta zasmażana, jabłko, kompot (alergeny: gluten, seler, mleko, jaja)
23 maja czwartek Manna na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet schabowy, buraczki, kompot (alergeny: gluten, seler, jaja)
24 maja piątek Barszcz czerwony z jajkiem, naleśniki z serem i polewą jogurtową, kompot (alergeny: gluten, seler, jaja, mleko)
27 maja poniedziałek Zupa jarzynowa, kasza gryczana, gulasz wołowy, ogórek małosolny, mandarynka, kompot (alergeny:  gluten, mleko, seler)
28 maja wtorek Zupa pomidorowa z kluseczkami, ziemniaki, kotlet mielony, mizeria, kompot (alergeny: mleko, jaja, seler, gluten)
29 maja środa Żurek na białej kiełbasie, ryż paraboliczny, ryba w sosie porowym, jogurt owocowy,  kompot (alergeny:  gluten, seler, mleko, ryby)
30 maja  czwartek Krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, karczek zasmażany z cebulką, marchewka gotowana, jabłko, kompot (alergeny: gluten, seler, mleko)
31 maja piątek Zupa fasolowa, pierożki leniwe z cynamonem, banan, kompot (alergeny: gluten, fasola, seler, mleko)

 

Życzymy smacznego!

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)