Szkoła Podstawowa nr 122 w Łodzi

Obiady

  1. Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  2. Koszt jednego obiady wynosi 4 zł
  3. W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  4. Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  5. 1 przerwa 11:45 - uczniowie klas 4 i 5
  6. 2 przerwa 12:50 - uczniowie klas 6 - 7
  7. 3 przerwa 13:55 - uczniowie klas 6 - 8
  8. Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach
3 czerwca poniedziałek Zupa marchewkowa z zieleniną, kasza pęczak, potrawka drobiowa z warzywami, ogórek małosolny, jabłko, kompot (alergeny: gluten, mleko, seler)
4 czerwca wtorek Zupa ryżowa z natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, ryby)
5 czerwca środa Zupa kalafiorowa, kopytka, porcja mięsa w sosie, surówka z marchewki, kompot (alergeny: gluten, seler, mleko, jaja)
6 czerwca czwartek Zupa pomidorowa, ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, mizeria, kompot (alergeny: gluten, seler, mleko,  jaja)
7 czerwca piątek Kapuśniak z młodej kapusty, pampuchy z musem jogurtowo-truskawkowym, kompot (alergeny: gluten, seler, jaja, mleko)
10 czerwca poniedziałek Zupa ziemniaczana z natką pietruszki, kasza gryczana, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z ogórka i cebuli, kompot (alergeny:  gluten, mleko, seler)
11 czerwca wtorek Manna na rosole z zieleniną, ziemniaki, filet z kurczaka, sałata ze śmietaną, kompot (alergeny: mleko, jaja, seler, gluten)
12 czerwca środa Zupa ogórkowa, makaron pełnoziarnisty, gulasz wołowy, surówka z pomidora i szczypiorku, kompot (alergeny:  gluten, seler, mleko, jaja)
13 czerwca czwartek Krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z białej kapusty, kompot (alergeny: gluten, seler, mleko, jaja, ryby)
14 czerwca piątek Zupa pieczarkowa, kluski leniwe z cynamonem, soczek owocowy (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)
17 czerwca poniedziałek Barszcz ukraiński, ryż paraboliczny, leczo z warzywami i kiełbasą, jabłko, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)
18 czerwca wtorek Zupa zacierkowa z zieleniną, ziemniaki, karczek zasmażany z cebulką, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)

 

Życzymy smacznego!

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)