Szkoła Podstawowa nr 122 w Łodzi

Obiady

  1. Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  2. Koszt jednego obiady wynosi 4 zł
  3. W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  4. Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  5. 1 przerwa 11:45 - uczniowie klas 4 i 5
  6. 2 przerwa 12:50 - uczniowie klas 6 - 7
  7. 3 przerwa 13:55 - uczniowie klas 6 - 8
  8. Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach
18 marca poniedziałek Zupa marchewkowa z zieleniną, kasza gryczana, porcja mięsa w sosie, ogórek kiszony, mandarynka, kompot (alergeny: gluten, seler, mleko)
19 marca wtorek Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet mielony z indyka, mizeria, kompot (alergeny: gluten, mleko, jaja, seler)
20 marca środa Zupa szczawiowa z jajkiem, makaron pełnoziarnisty, potrawka drobiowa, surówka z marchewki, soczek owocowy (alergeny: gluten, mleko,  seler, jaja)
21 marca czwartek Krupnik z natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, ryba duszona z warzywami, jabłko, kompot, (alergeny: gluten, seler, ryby)
22 marca piątek Kapuśniak ze świeżej kapusty, pierożki leniwe z cynamonem, banan, kompot (alergeny: gluten, seler, jaja, mleko)
25 marca poniedziałek Barszcz ukraiński, kopytka z okrasą, bigos z mięsem, mandarynka, kompot (alergeny: gluten, mleko, jaja, seler)
26 marca wtorek Manna na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, filet z halibuta smażony, surówka z czerwonej kapusty, kompot (alergeny: ryby, jaja, seler, gluten)
27 marca środa  Zupa brokułowa, kasza jęczmienna, karczek w sosie z warzywami, surówka porowa, jabłko, kompot (alergeny: gluten, seler, mleko)
28 marca czwartek Zupa ryżowa z zieleniną, ziemniaki, filet z kurczaka, buraczki, soczek owocowy (alergeny: gluten, jaja, seler)
29 marca piątek Zupa pieczarkowa, pierogi z owocami i musem jogurtowym, banan, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)

 

Życzymy smacznego!

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)