Szkoła Podstawowa nr 122 w Łodzi

Obiady

  1. Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  2. Koszt jednego obiady wynosi 4 zł
  3. W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  4. Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  5. 1 przerwa 11:45 - uczniowie klas 4 i 5
  6. 2 przerwa 12:50 - uczniowie klas 6 - 7
  7. 3 przerwa 13:55 - uczniowie klas 6 - 8
  8. Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach
19 listopada poniedziałek Barszcz ukraiński, kasza gryczana, gulasz mięsny, surówka z marchewki, kompot (alergeny: gluten, mleko, jaja,  seler)
20 listopada wtorek Zupa ogórkowa, ziemniaki z koperkiem, ryba miruna duszona z warzywami, mandarynka, kompot (alergeny: gluten, ryby, seler, mleko)
21 listopada środa Zupa pieczarkowa, pierogi z mięsem, kapusta zasmażana, jabłko, kompot (alergeny: mleko,  gluten, seler, jaja)
22 listopada czwartek Rosół z makaronem i zieleniną, ziemniaki z koperkiem, udko z kurczaka, surówka z białej kapusty, soczek owocowy (alergeny: gluten, seler, jaja)
23 listopada piątek Zupa fasolowa, naleśniki z serem i musem jogurtowym, banan, kompot  (alergeny: gluten, seler, jaja, mleko, fasola)
26 listopada poniedziałek Zupa ziemniaczana z zieleniną, kasza jęczmienna, pulpety w sosie pomidorowym, ogórek kiszony, mandarynka, kompot (alergeny: gluten, mleko, seler, jaja)
27 listopada wtorek Manna na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, filet z kurczaka w panierce, buraczki, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)
28 listopada środa  Zupa kalafiorowa, kopytka, bitka wołowa, surówka z czerwonej kapusty, jabłko, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)
29 listopada czwartek Zupa pomidorowa, ziemniaki z koperkiem, filet z mintaja w cieście naleśnikowym, surówka z kiszonej kapusty, soczek owocowy (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko, ryby)
30 listopada piątek Barszcz czerwony z jajkiem, pampuchy z musem jogurtowym, banan, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)

Życzymy smacznego!

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)