Szkoła Podstawowa nr 122 w Łodzi

Obiady

  1. Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  2. Koszt jednego obiady wynosi 4 zł
  3. W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  4. Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  5. 1 przerwa 11:45 - uczniowie klas 4 i 5
  6. 2 przerwa 12:50 - uczniowie klas 6 - 7
  7. 3 przerwa 13:55 - uczniowie klas 6 - 8
  8. Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach
21 stycznia  poniedziałek Zupa ziemniaczana z zieleniną, spaghetti z sosem i mięsem mielonym, mandarynka, kompot (alergeny: gluten, seler, jaja, mleko)
22 stycznia wtorek Manna na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, filet z kurczaka w panierce, buraczki, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler)
23 stycznia środa Zupa ogórkowa, kasza pęczak, gulasz wołowy, surówka porowa, jabłko, kompot (alergeny: gluten, mleko,  seler)
24 stycznia czwartek Żurek na białej kiełbasie, ziemniaki, ryba duszona z warzywami, kompot (alergeny: gluten, seler, mleko, ryby)
25 stycznia piątek Barszcz czerwony z jajkiem, makaron z truskawkami i jogurtem naturalnym, soczek owocowy  (alergeny: gluten, seler, jaja, mleko)
28 stycznia poniedziałek Zupa jarzynowa, pierogi z mięsem, kapusta zasmażana, mandarynka,  kompot (alergeny: gluten, mleko, jaja, seler)
29 stycznia wtorek Zupa ryżowa z natką pietruszki, ziemniaki, filet z dorsza, surówka z kiszonej kapusty, kompot (alergeny: ryby, jaja, seler)
30 stycznia środa  Zupa kalafiorowa, fasolka po bretońsku, bułka kajzerka, jabłko, kompot (alergeny: gluten, fasola, seler, mleko)
31 stycznia czwartek Zupa zacierkowa z zieleniną, ziemniaki, kotlet schabowy, marchewka z groszkiem, soczek owocowy  (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko, ryby)
1 lutego piątek Zupa pieczarkowa, kluski leniwe z cynamonem, banan, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)

 

Życzymy smacznego!

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)