Szkoła Podstawowa nr 122 w Łodzi

Obiady

  1. Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  2. Koszt jednego obiady wynosi 3,80 zł
  3. W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  4. Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  5. 1 przerwa 11:35 - uczniowie klas 4 i 5
  6. 2 przerwa 12:40 - uczniowie klas 6 i 7
  7. Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach
21.05 - poniedziałek Zupa jarzynowa, spaghetti z sosem i mięsem mielonym, owoc, kompot (alergeny: gluten, mleko, jaja,  seler
22.05 - wtorek Krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty, kompot (alergeny: ryby, gluten, seler, jaja)
23.05 - środa Zupa koperkowa, kopytka, gulasz wołowy, ogórek małosolny, kompot (alergeny: mleko,  gluten, seler, jaja)
24.05 - czwartek Kapuśniak ze słodkiej kapusty, ziemniaki, kotlet schabowy, buraczki, owoc, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)
25.05 - piątek Żurek, pierogi z serem i musem z jogurtu naturalnego, owoc, kompot  (alergeny: gluten, seler, jaja, mleko)
28.05 - poniedziałek Zupa kalafiorowa, kasza gryczana, karczek zasmażany z cebulką, sałata ze śmietaną, owoc,  kompot (alergeny, gluten, mleko, seler
29.05 - wtorek Rosół z makaronem i natką pietruszki, ziemniaki, udko z kurczaka, surówka z pomidorów, rzodkiewki i cebuli dymki, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler)
30.05 - środa Botwinka z jajkiem, pierogi z mięsem, kapusta młoda zasmażana, owoc, kompot (alergeny: gluten, mleko, jaja, seler)
31.05 - czwartek ---
1.06 - piątek    ---

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

SMACZNEGO!