Szkoła Podstawowa nr 122 w Łodzi

Obiady

  1. Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  2. Koszt jednego obiady wynosi 4,50 zł
  3. W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  4. Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  5. 1 przerwa 11:45 - uczniowie klas 4 - 5
  6. 2 przerwa 12:50 - uczniowie klas 6 - 7
  7. 3 przerwa 13:55 - uczniowie klas 6 - 8
  8. Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach 
5 września czwartek Krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet mielony, mizeria, kompot (alergeny: gluten, mleko, seler, jaja)
6 września piątek  Żurek na białej kiełbasie, makaron z truskawkami i jogurtem naturalnym, owoc, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler)
9 września poniedziałek  Zupa jarzynowa, kasza gryczana, gulasz mięsny, ogórek kiszony, kompot, owoc (alergeny: gluten, seler, mleko)
10 września wtorek  Manna na rosole z natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka, buraczki, kompot (alergeny: gluten, seler, mleko, jaja)
11 września środa  Zupa marchewkowa, pierogi z mięsem, kapusta zasmażana, owoc, kompot (alergeny: gluten, seler, jaja, mleko)
12 września czwartek  Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, ryba smażona, surówka porowa, kompot (alergeny: gluten, mleko, seler, jaja, ryby)
13 września piątek  Zupa kalafiorowa, pierożki leniwe z cynamonem, owoc, kompot (alergeny: mleko, jaja, seler, gluten)
16 września poniedziałek  Zupa ziemniaczana z zieleniną, kasza jęczmienna, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z ogórka i cebuli, kompot (alergeny: gluten, seler, mleko, jaja)
17 września wtorek  Zupa ryżowa z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z białej kapusty, owoc, kompot (alergeny: gluten, seler, mleko, jaja, ryby)
18 września środa  Zupa ogórkowa, kopytka, gulasz wołowy, surówka z marchewki, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)
19 września czwartek  Rosół z makaronem i natką pietruszki, ziemniaki, udko z kurczaka, fasolka szparagowa, owoc, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)
20 września piątek  Barszcz czerwony z jajkiem, pierogi z serem i musem jogurtowym, owoc , kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko)

Życzymy smacznego!

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)